Biff med bearnaisesås

Klassiker!!

Schysst recept?
Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat
Inga röster
Biff med bearnaisesås
Bilden är uppladdad av MippelinaMippelina. Betygsätt bilden: Ingen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstatIngen har röstat Inga röster
  • Ingredienser för 4 personer

    • 4 st
      skivor á 150 gr rostas eller annan biff
    • 2 msk
      smör
    • Bearnaisesås

    • 200 gr
      smör
    • 8 st
      krossade vitpepparkorn
    • 3 st
      persiljekvistar
    • 1 tsk
      torkad dragon
    • 1 st
      finhackad schalottenlök
    • 3 msk
      vitvinsvinäger
    • 5 msk
      vatten
    • 3 st
      äggulor
    • 2 msk
      hackad persilja
    • servera med:

    • 12 st
      råstekt potatis
  • Visa ingredienser för st personer

  • Gör så här

    • 1.

      Bea: Smält smöret i en kastrull och låt det svalna av lite. Ställ åt sidan.

    • 2.

      Blanda vitpeppar,hela persiljekvistar, dragon, lök, vinäger och vatten i en kastrull.

    • 3.

      Sjud på mellanvärme tills hälften återstår.
      Sila av kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.

    • 4.

      Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt. Ställ kastrullen på svag värme och vispa HELA tiden tills blandningen tjocknar och blir porös. Var försiktig så att det inte blir för varmt, då kan såsen skära sig :(

    • 5.

      Ta kastrullen från värmen och tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning. Ta inte med bottensatsen (den som brukarvara lite vitaktig)
      Rör i persilja och smaksätt med peppar och dragon

    • 6.

      Krydda köttet på båda sidor och stek i ca 3 min på varje sida i smör.

    • Serveras med

    • 1.

      Råstekt potatis och en fräsch sallad med tomat, rödlök och avokado

  • Kockens kommentar

    OM såsen skär sig kan man rädda den genom att tillsätta lite kallt vatten och vispa kraftigt!

  • Mippelina Receptet är skapat av  
    Mippelina
    för 8 år sedan
  • Senast ändrat för 8 år sedan.
    Detta recept har besökts 18360 gånger
  • Nyckelord för receptet:

  • Svårighetsgrad: Lite halvknepigt

    SvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgradSvårighetsgrad

Andra medlemmars kommentarerAtom-feed

Det finns inga kommentarer till detta recept ännu


Skriv kommentar

Du är inte inloggad, därför kommer kommentaren visas som anonym.
Logga in här om du redan är medlem, så slipper du fylla i koden nedan varje gång.
Inte medlem? Bli medlem här!


Logga in eller fyll i koden på bilden i rutan under. Inte medlem? Bli medlem här!